Yarden VR / 360° Video Experience

Watch video in VR
224
13.12.2018

Hoe zorg je ervoor dat ruim 1200 medewerkers en vrijwilligers binnen vier divisies dezelfde merkwaarden rondom het merk Yarden gaan nastreven en koesteren? Hoe plant je een zaadje in ieders hoofd dat kan gaan uitbloeien tot een uniforme merkidentiteit die vervolgens eenduidig kan worden uitgedragen? Dat hebben we gedaan met Virtual Reality.

Viemr heeft samen met onze vrienden van Mizmo in opdracht van uitvaartorganisatie Yarden een VR-film gemaakt die de medewerkers brengt naar een wereld waar ze normaal niet kunnen zijn. In die wereld worden ze meegenomen in dagelijkse situaties in het leven die verbeelden waar zij als medewerkers van Yarden voor staan, en welke competenties zo belangrijk zijn voor het succes van Yarden.

We hebben hiervoor een script gemaakt dat berust op VR-storytelling. Je wordt virtueel meegenomen langs 12 situaties uit het leven die menselijke emoties en handelingen tonen die de merkwaarden helpend, inspirerend, persoonlijker rondom het merk Yarden uitbeelden. In 10 sessies krijgen alle medewerkers in groepsverband deze VR-film gepresenteerd. Deze film is aan het einde van elke sessie op groot scherm herhaald in 2D. De reacties na alle sessies waren uiterst positief, men praat er veel over op de werkvloer. En dat was het doel.

Viemr was verantwoordelijk voor het complete productie- en distributieproces, van concept/script tot advies en training over het gebruik van 12 Samsung GearVR brillen die in groepsverband worden gebruikt.

Show more